energie neutraal bedrijfsgebouw

Het nieuwe bedrijfsgebouw voor een installatiebedrijf bestaat uit een eenduidig rationeel groot volume met een lessenaarsdak georiënteerd op de zon voor zonnepanelen, die een energie neutraal bedrijfsgebouw mogelijk maken.

Het gebouw heeft een hedendaagse baksteenarchitectuur en bestaat uit een antraciet gemetselde plint met daarboven een gemetselde volume van warm gele baksteen. Zowel in de hal als in het kantoor komt veel daglicht door stroken met kozijnen met helder glas en lichtdoorlatend bouwglas.

Het plan past binnen het complexe bestemmingsplan en Beeld Kwaliteit Plan.

Het bedrijfsgebouw bestaat uit een kantoor van 2 lagen en een bedrijfshal met een gedeeltelijke verdiepingsvloer. De 2e verdieping boven de kantoren is een flexibele vloer voor uitbreiding kantoor en of bedrijfshal. Op deze vloer is ook een installatieruimte en een archief.

 

kantoor van 2 lagen: 380m²BVO

Flexibele 2e verdiepingsvloer: 190m²BVO

 

een bedrijfshal begane grond: 500 m²BVO

bedrijfshal verdiepingsvloer: 200m²BVO

 

Terrein: 1838m²

locatie: Florapark Asten