Baron van Tuyll van Serooskerkenstraat - Geldrop

Het plan bestaat uit een strook van 15 rijwoningen aan de straat en 13 starterswoningen in het hofje. De rijwoningen bestaan uit twee lagen met kap. Op de hoeken en in het midden van de langste rij zijn verbijzonderingen gemaakt door de kap een kwartslag te draaien. Hierdoor ontstaat een levendig beeld dat het Jozefplein begrensd.

Het beeld is gebaseerd op het beeldkwaliteitsplan van de gemeente, dat een referentiebeeld schets van woningen uit de jaren vijftig. De erfafscheidingen langs de openbare weg zijn mee-ontworpen. Vanwege de sociale veiligheid en voor de beleving hebben de hoekwoningen de entree en extra ramen in de zijgevel. Om die reden zijn er ook openingen in de bakstenen tuinmuur gemaakt.

 Tussen de rijwoningen is de ‘entree’ naar de hof, die wordt begeleid door 2 hoekwoningen. Het parkeren in de entree en op de hof is omkaderd door groen. Dit openbaar -en het privé-groen zorgt ervoor dat de hof een groen karakter heeft. Om de hof een goede maat van een pleintje te geven, is er gekozen voor een rij met 7 woningen met achtertuinen en 3 woningblokjes van 2 onder een kapwoningen met zijtuinen. Bijna Alle tuinen liggen zodoende op het zuiden. Een tuin heeft een oost- west oriëntering.

 De bebouwing bestaat uit een antraciet gekleurde bakstenen plint, die ook doorgezet wordt als tuinmuur, met daarboven wit geschilderde baksteen. Dit karakter en de opzet van de gevels maakt van de hof een stijlvol villa- wijkje. Een ander bindend element is de betonnen band die tussen de twee lagen en boven op de tuinmuren rondgaat.

 Er is veel aandacht gegeven aan de duurzaam bouwen volgens de basislijst van de gemeente Geldrop.

Locatie:
Geldrop

Ontwerp-Realisatie:
2006-2010

Start bouw:
2009

Opdrachtgever:
Wooninc.

Bouwmanagement
Rooymans & van Boxtel

Aannemer:
van Straten Bouw

Constructeur:
JV2 Bouwadvies

BVO:
3607m2

Aanneemsom (excl.btw):
€ 2.888.000.-